Kategoriler
Emlak Haberleri

Zorunlu deprem sigortasında Ege’nin birincisi İzmir oldu

Zorunlu deprem sigortası Ege Bölgesi’nin genelinde yüzde 54 düzeyine ulaştı. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) deprem bölgesinde yürütmüş olduğu tespit çalışmalarında elde etmiş olduğu verileri basın üzerinden duyurdu. Yapılan incelemelerin ardından toplam konut sayısından 635 bin kadarı İzmir’de bulunuyor.

Zorunlu deprem sigortası yüzde sınırında ortalama puanda

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Seferihisar merkezli 6,6 büyüklüğündeki depremden hemen sonra faaliyetlerini aktifleştirdi. Geçmiş olsun mesajıyla birlikte bölge halkına desteklerini gönderdiklerini yazılı halde ifade eden DASK, tüm yöneticilerini deprem bölgesine gönderdiğini açıkladı.

DASK Koordinatörü Erdal Turgut tarafından yapılan bilgilendirme konuşmasında ilk olarak İzmir ve çevre illere geçmiş olsun dilekleri gönderildi. Ardından depremde hayatını kaybeden vatandaşları dile getiren Turgut, vatandaşlar için rahmet okumuş; konuşması sırasında yararlılara iyi dilekler göndermeyi unutmamıştır. Enkaz altındaki vatandaşların kurtulması için temennide bulunan Turgut’un en büyük isteği daha fazla can kaybına sahne olunmaması.

Hasar tespit çalışmalarının bölgeye gönderilen hasar eksperleri sayesinde anlaşılabileceğini belirten Koordinatör, tüm imkanları vatandaşlar için seferber ettiklerini söyledi. Zorunlu deprem sigortası Ege Bölgesi genelinde yüzde 50 sınırını geçmiş, fakat yalnızca yüzde 54’e yükselebilmiştir. Sigorta yaptıran vatandaşların evlerinin hasar görmesi durumunda DASK’tan yardım alabileceklerinin altını çizen Turgut, kişilere aramaları gereken numaranın DASK 125 çağrı merkezi olduğunu bildirdi.

Sigortaya sahip olanlar DASK’a ulaşabilecek

Zorunlu deprem sigortası poliçesine sahip olan vatandaşların da evlerinde oluşan hasarların onarımı için DASK’ı araması isteniyor. Yardım isteyen kişilere DASK 125 çağrı merkezini arayarak ekiplere ulaşım sağlayabileceği hatırlatılırken; dask.gov.tr adresi veya e-devlet üzerinden hasar ihbarı yapabilecekleri anımsatıldı. İzmir’de 635 bin konutun deprem sigortasına sahip olduğu bilgisini paylaşan Koordinatör, Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun kuruluş amacının yalnızca depremler olduğunu belirtti. Bina hasarları üzerinde gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarından sonra maddi ve manevi kayıplar tazmin ediliyor. Bu nedenle poliçe sahiplerinin mutlaka ALO DASK 125 Çağrı Merkezi’ni araması istenmiştir. Arama konusunda sıkıntı yaşayanlar ise hizmetten dask.gov.tr adresi veya e-devlet üzerinden ihbar kaydı oluşturarak yardım alabilirler.

Ege Bölgesi’nde deprem sigortalı konutların sayısı

Toplamda 1 milyon 415 bin 444 konutun üzerinde yürütülen tespit çalışmaları, İzmir’in 635 bin 55 ile diğer illere fark ettiği kaydedildi. Denizli’de bu rakam 123 bin 722 iken, Uşak’ta 35 bin 755, Afyonkarahisar’da 61 bin 76, Aydın’da 167 bin 613 oldu. Muğla’da 178 bin 957 ile sıralamada devamlılık sağladığı, Manisa’nın 153 bin 305 ve Kütahya’nın 59 bin 960 ile bu sırayı takip ettiği gözlemlendi.

Benzer haberlere göz atmak için tıklayınız.