Kategoriler
Dekorasyon Ekonomi

Zuchex 2020 Türkiye’de ilki gerçekleştirecek

Tarsus Turkey tarafından düzenlenecek Zuchex Fuarı, hem gerçek ortamda hem de sanal ortamda hizmet vererek Türkiye’de bir ilke imza atacak. Dış ticaret fazlasıyla başarılı ihracat faaliyetleri yürüten yerli ev ve mutfak eşyaları sektörü, Zuchex 2020 fuarına katılacak. Fuar, dünyanın en büyük üç fuarından biri durumunda. Etkinlik Tüyap Beylikdüzü’nde,10-13 Eylül arasında düzenlenecek.

Türkiye’nin ilk hibrit fuarı olacak etkinlikte, yurt içi ve yurt dışından satın alıcılar, katılımcı firmalarla buluşacak. Fuara internet üzerinden katılmak isteyenler ise “Online B2B” programı aracılığıyla etkinliğe erişebilecek.

Virüsün oluşturduğu açık kapatılacak

Tarsus Turkey Fuar Direktörü Ebru Causey, “Zuchex, geride bıraktığımız 2 fuarda, çoğunluğunu zincir perakende firmaları ve satın alma heyetlerinin oluşturduğu 60 binden fazla profesyonele ev sahipliği yaptı.” dedi.

Causey, pandemiden dolayı ülkede ihracat ve dış ticaret açığı oluştuğunu belirterek bu yılın sonbahar aylarında düzenlenecek fuarlarla beraber bu açığın büyük oranda kapatılacağını kaydetti.

Alıcılar için de fırsat olacak

Küresel çapta ihracat yapan yerli ev ve mutfak eşyası üreticilerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle Avrupa, ABD ve Çin’de belli aralıkla düzenlendiği kendi sektöründeki önemli fuarları, iptal olurken büyük perakende firmaları ve satın alma heyetleri de fuar etkinliklerinin sekteye uğraması sebebiyle büyük ölçekli alım yapamadı.

Yılın sonbaharında düzenlenecek fuarlar, hem yurt dışı alıcılara satın alma fırsatı sunacak hem de sektörlere yeni ihracat ve satış kanalları açacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ebru Causey “Sahip olduğu konum ve lojistik avantajlarının yanı sıra ürün, kalite, fiyat dengesiyle rakip ülkelerden ayrışan Türkiye; Kovid-19 salgınının neden olduğu ihracat ve dış ticaret açığını 2020’nin sonbahar aylarında düzenlenecek fuarlarla büyük ölçüde kapatmayı hedefliyor.” diye konuştu.

Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Zuchex Fuarı‘nın bu yıl 31’incisi düzenlenecek.

Fuarda dijital toplantı sistemi

Tarsus Turkey Fuar Direktörü Ebru Causey, satın alıcıların katılımcı firmalarla randevulaşarak dijital toplantılar yapılabileceğini dile getirdi. Ebru Causey “Geçen yıl uyguladığımız ve 1,5 Milyar dolar değerinde ticaret hacmi yaratan Overseas Buyer programımıza ek olarak yeni Online B2B platformuyla Zuchex, 2020 yılında da katılımcılarına ihtiyaç duydukları ihracat fırsatlarını yaratmayı amaçlıyor.” dedi.

Sofra ve mutfak eşyaları, elektrikli ev aletleri, çelik mutfak eşyaları, dekoratif ev aksesuarları, ev tekstili ürünleri; cam, porselen ve seramik ürünleri, plastik ev gereçleri, aydınlatma, banyo ve mutfak aksesuarları alanında birçok yeni ürün, fuarda sergilenecek.